• 200 potraw z całego świata w twojej kuchni

59.00 -6% 55.65
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało

3, 4 lub 5 składników, parę minut na przygotowanie 200 łatwych przepisów z 5 kontynentów Do 6 składników, żeby ograniczyć wydatki NOWY KULINARNY PRZEWODNIK PODRÓŻNIKÓW Podróżowanie stało się coraz popularniejsze i również w Polsce pojawiły się restauracje serwujące dania z całego świata. Modne wyprawy do Tajlandii i Japonii spowodowały, że na polskie stoły trafiło sushi. Od kilku lat także kuchnia amerykańska uwodzi swoimi burgerami, bajglami oraz daniami z grilla i z rusztu. Natomiast jeśli chodzi o słodkości, blogi i książki kulinarne rozpropagowały: brownies, cheesecakes (serniki), donuts (pączki) czy muffinki. Nie należy się bać przygotowywania egzotycznych dań, ponieważ książka maksymalnie upraszcza techniki gotowania i ogranicza potrzebne składniki, które w tradycyjnych (zwłaszcza azjatyckich) kuchniach często są dość liczne i co najważniejsze, mimo owego ułatwienia dania nie tracą smaku! Uproszczone przepisy to łatwiejsze zakupy. Gdzie szukać produktów? W supermarketach i nawet w prowincjonalnych sklepach pojawiły się półki z produktami z całego świata, i są coraz lepiej zaopatrzone. Najwyższy czas sięgnąć po fartuch, by zaserwować bliskim egzotyczne dania tak samo smaczne, jak te próbowane podczas dalekich wojaży!

  • Autorzy: Blandine Boyer
  • ISBN: 9788379719969
  • Objętość: 416
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Tłumacze: Zofia Pająk
  • Wydawca: Jedność