• Kategorie
  • Wieprzowina

35.00 -19% 28.35
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
35
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 5 szt.
ISBN 9788370738228

Wieprzowina to nie tylko pieczony schab czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonej wieprzowiny przygotujesz pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje.

W książce znajdziesz zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły.

Autorka o wieprzowinie wie wszystko. Zdradza nam tajniki swojej kuchni krok po kroku, dzieli się wiedzą i doświadczeniem. Z tej książki dowiesz się, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Poznasz 130 przepisów na dania z wieprzowiny. Dowiesz się, jak wzbogacać jej smak, łącząc z warzywami i owocami.

Lubisz dania z wieprzowiny? Chcesz odkryć nowe smaki? Wypróbuj tradycyjne i nowoczesne przepisy kulinarne. Na co dzień i od święta.

  • Autorzy: Anne Ridder
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Objętość: 128
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2010
  • Wydawca: Multico

Wstęp

Wieprzowina w naszej kuchni
Źródło energii
Źródło białka
Źródło żelaza
Cholesterol

Zakup mięsa u producenta

Przechowywanie, przygotowanie i przyrządzanie mięsa
Przechowywanie
Przygotowanie
Obsmażanie
Pieczenie w piekarniku
Smażenie na patelni
Gotowanie
Panierowanie

Czas dochodzenia mięsa

Na ladzie u rzeźnika
Części tuszy wieprzowej w sklepie mięsnym

Przepisy
Odświętne pieczenie
Kiedy pieczeń staje się odświętnym daniem
Szybkie dania mięsne
Mięso i warzywa – idealne połączenie
Mięso z owocami – szlachetny smak dla znawców
Dla miłych gości
Czas letniego grillowania
Wieprzowina to nie tylko kotlet schabowy
Indeks przepisów