• Sezon na Vege Dieta wegańska na cztery pory roku

44.99 -9% 41.01
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DPD 17.5
Poczta Polska 19
Dostępność 5 szt.
ISBN 9788381511636

Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. Zbilansowana dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć rytm sezonowości. Autorki książki, doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera, doradzą Ci, jak tego dokonać. W książce znajdziesz informacje o: - korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej, - makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina, - źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów, - składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia, A ponadto przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.

  • Autorzy: Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena, Sypnik-Pogorzelska Ewa
  • Format: 16.0x23.0cm
  • ISBN: 9788381511636
  • Objętość: 248
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2020
  • Wydawca: RM