- Kategorie
-
Środowiskowe i społeczno-ekonomiczne uwarunkowania zrównoważonego chowu bydła


60.00
Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788366602090 |
EAN | 9788366602090 |
Niniejsza monografia jest wieloaspektowym spojrzeniem na problematykę zrównoważonej produkcji mleka i wołowiny.
Autorzy opracowania stwierdzają, iż zrozumienie potrzeb związanych z wyżywieniem ludności świata i akceptacja zasadności użytkowania zwierząt gospodarskich oraz dążenia do osiągnięcia satysfakcjonującej efektywności ekonomicznej w produkcji zwierzęcej nie zwalniają z obowiązku dbania o ograniczenie negatywnego wpływu tej działalności na środowisko naturalne oraz zachowanie odpowiedniego poziomu dobrostanu zwierząt i jakości produktów. Aby zrealizować te cele, proponuje się produkcję intensywną zastąpić produkcją bardziej zrównoważoną ekonomicznie, środowiskowo i społecznie.
- Autorzy: pod redakcją naukową Joanny Makulskiej i Krzysztofa Adamczyka
- Format: 17.0x24.0cm
- Objętość: 164
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2021
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie