• Środowiskowe i społeczno-ekonomiczne uwarunkowania zrównoważonego chowu bydła

60.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Kurier DPD 17.5
Poczta Polska 19
Dostępność 10 szt.
ISBN 9788366602090

Niniejsza monografia jest wieloaspektowym spojrzeniem na problematykę zrównoważonej produkcji mleka i wołowiny.
Autorzy opracowania stwierdzają, iż zrozumienie potrzeb związanych z  wyżywieniem ludności świata i akceptacja zasadności użytkowania zwierząt gospodarskich oraz dążenia do osiągnięcia satysfakcjonującej efektywności ekonomicznej w produkcji zwierzęcej nie zwalniają z  obowiązku dbania o ograniczenie negatywnego wpływu tej działalności na  środowisko naturalne oraz zachowanie odpowiedniego poziomu dobrostanu zwierząt i jakości produktów. Aby zrealizować te cele, proponuje się produkcję intensywną zastąpić produkcją bardziej zrównoważoną ekonomicznie, środowiskowo i społecznie.

 

  • Autorzy: pod redakcją naukową Joanny Makulskiej i Krzysztofa Adamczyka
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Objętość: 164
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2021
  • Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie