-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Zakwas Technologia w piekarni


Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
EAN | 9788301182991 |
- Opis
Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych. Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.
- Format: 15.5x24.0cm
- ISBN: 9788301182991
- Objętość: 408
- Oprawa: Twarda
- Redakcja: Brandt Markus, Ganzle Michael
- Rok wydania: 2015
- Tłumacze: Błaszczak Agnieszka
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
62.96
56.00
42.55
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
59.00
13.14
13.14
13.14
13.14
13.14
109.65
40.00
27.00
56.00
65.50
22.00
49.00
49.00
57.50
45.00
29.00
39.00
19.00
19.00
19.00
38.00
44.00
20.00
20.00
56.00
22.00
40.00
40.00