-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Anatomia weterynaryjna
| Wpisz swój e-mail |
| Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
|
| Kod kreskowy | |
| EAN | 9788376093734 |
- Opis
Anatomia zwierząt to jedna z podstawowych dyscyplin wykładanych na początkowych latach studiów weterynaryjnych, a także (w ograniczonym zarysie) na innych przyrodniczych kierunkach pokrewnych. Opanowanie wiedzy obejmującej tę dyscyplinę jest konieczne zarówno do kontynuowania dalszego kształcenia m. in. w zakresie diagnostyki, dyscyplin zabiegowych, higieny żywności pochodzenia zwierzęcego, weterynarii sądowej, jak i podczas wykonywania pracy zawodowej. Anatomia zwierząt uchodziła zawsze za przedmiot stosunkowo trudny do opanowania. Trudności te pogłębiły się szczególnie w ostatnich latach, gdy w następstwie kolejnych reform programów dydaktycznych zmniejszono liczbę godzin przeznaczonych na jej realizację. Między innymi z tego powodu opanowanie wiedzy anatomicznej wymaga obecnie bardzo dużego wysiłku i nakładów pracy własnej studiujących. Do tego z kolei są niezbędne odpowiednie źródła pisane. Podręcznik ten wyróżnia się spośród dostępnych w języku polskim wieloma pozytywnymi cechami. Wśród nich na szczególne podkreślenie zasługuje bardzo liczny (1040 rycin), właściwie dobrany i szczegółowo oznaczony materiał ilustracyjny. W sposób oryginalny został również pomyślany układ treści podręcznika. W jego pierwszej części zawarte są informacje ogólne dotyczące budowy różnych struktur organizmu zwierzęcego, natomiast w częsci drugiej zamieszczono opisy bardziej szczegółowe, z uwzględnieniem różnic gatunkowych. W obu z nich zostały także przedstawione liczne zagadnienia z obszaru anatomii mikroskopowej, rozwojowej, topograficznej i, co niezwykle ważne, także z anatomii klinicznej. Ułatwia to znakomicie właściwe zrozumienie budowy oraz ocenę przydatności tych struktur w nauce i praktyce weterynaryjnej.
- Autorzy: Dyce K.M., Sack W.O., Wensing C.J.G.
- Format: 22.0x28.0cm
- ISBN: 9788376093734
- Objętość: 870
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2011
- Tłumacze: Kupczyńska Marta, Makowiecka Maria
- Wydawca: Edra Urban & Partner
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
149.63
167.34
139.92
135.00
131.93
176.20
131.93
175.12
35.00
61.09
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
58.00
46.75
46.75
46.75
19.00
25.00
39.00
10.00
25.00
40.00
40.00
21.80