• Kategorie
  • Choroby Truskawki

30.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 4 szt.
ISBN 9788364729928

Książka autorstwa Karoliny Felczak-Konarskiej stanowi kompendium wiedzy na temat patogenów występujących w uprawie truskawki, ich biologii i sposobów ograniczania ich szkodliwości, przy użyciu dostępnych metod agrotechnicznych, biologicznych i chemicznych. Pozycja prezentuje choroby powszechnie znane i powodujące duże straty gospodarcze (m.in. szarą pleśń, antraknozę truskawki, skórzastą zgniliznę owoców truskawki, białą plamistość liści truskawki, czerwoną plamistość liści truskawki, bakteryjną kanciastą plamistość liści truskawki, mączniaka prawdziwego truskawki, czerwoną zgniliznę korzeni truskawki, wertycyliozę, fuzariozy). Zawiera także informacje o tych, które stają się coraz większym zagrożeniem na plantacjach (jak np. fitoplazmy, brunatna zgnilizna owoców truskawki, twarda zgnilizna owoców truskawki). Publikacja, opatrzona wieloma fotografiami jest doskonałym przewodnikiem ułatwiającym plantatorom postawienie trafnej diagnozy na podstawie obserwowanych zmian na roślinach. W opracowaniu zawarte zostały wskazówki dotyczące diagnostyki, monitoringu i sygnalizacji zagrożeń chorobowych oraz wzmianki na temat przyczyn zachorowalności roślin i czynników stresowych.

 

Autor: Karolina Felczak-Konarska

Rok wydania: 2021

Liczba stron: 128

Format: 165x235

Oprawa: miękka