• Kategorie
  • Domowy wypiek chleba wyd. 2021

20.75
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8151-527-6

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego - od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka.

Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tego popularnego poradnika. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Uprzedza wszelkie pytania i opowiada o klopotliwych sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym, pełnoziarnistym naan.

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba:
Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.formowanie, wyrastanie i nacinanie.
Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, wyrastanie i nacinanie.
Autor Lauren Chattman
Oprawa miękka
Rok wydania 2021
Format 16,5x23,5
Data wydania 2021-08-12
Status JEST
Wydawca Wydawnictwo RM
Stron 280
Wydanie 3