- Kategorie
-
Dzieje łakomstwa i obżarstwa
Symbol:
26.39
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-66252-32-5 |
EAN | 9788366252325 |
Historia ludzkiego obżarsta.
Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie.
Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme.
Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.
Autor | Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska |
Oprawa | miękka |
Rok wydania | 2019 |
Format | 14,5x20,5 |
Data wydania | 2019-06-19 |
Status | JEST |
Wydawca | Wydawnictwo Harde |
Stron | 224 |
Wydanie | 1 |
Seria | Beszamel poleca |