• Kategorie
  • Jego pospolitość ziemniak

Brak towaru
19.04
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-7720-509-9

Ziemniaki pojawiły się stosunkowo niedawno, przyjmowane podejrzliwie, z nieufnością, uważane za „heretyckie jadło". Ba, nie bardzo wiedziano, jak je wykorzystać w kuchni. Zdarzało się nawet, że na wytworne stoły trafiały - zamiast smakowitych bulw - nadziemne, niejadalne części tych egzotycznych roślin.

Szybko utraciły swoją egzotykę, stając się pospolitymi pyrami i grulami. Nie tylko spowszedniały, nabrały swojskości, ale zawładnęły naszą kuchnią, podobnie jak kuchniami innych europejskich krajów. Ba, miały nawet wpływ na losy całych narodów.

Książka Andrzeja Kozioła, krakowskiego pisarza, pełna anegdot i kulinarnych przepisów, dowcipnie i ciekawie opowiada o niezwykłej historii ziemniaków.
Autor:
Andrzej Kozioł
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2019
Format:
13,5x19,5
Data wydania:
2019-06-06
Status:
JEST
Wydawca:
Petrus
Stron:
190
Wydanie:
1

Dane producenta

Wydawnictwo PETRUS
Raciborska 13/31
30-384 Kraków
Poland

wydawnictwo@wydawnictwopetrus.pl