• Kategorie
  • Kiszonki Smaki z natury wyd. 2025

Brak towaru
31.86
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-8400-039-7

Wzbogać swoją dietę o pyszne i zdrowe, naturalne kiszonki. W tej książce znajdziesz dokładne informacje i praktyczne wskazówki, szczyptę historii i ciekawostek na temat kiszenia, a przede wszystkim mnóstwo przepisów na kiszonki - zarówno klasyczne, jak i niebanalne.
Spróbuj klasycznych ogórków kiszonych, a także rzodkiewek, dyni, szparagów czy cytryny. Zainspiruj się niezwykłymi przepisami na kiszone pączki lipy albo zioła. Skosztuj egzotyki: kimchi w różnych odsłonach albo kalafiora z gochugaru. Kiszeniu grzybów poświęcono tu cały rozdział. Zbiór przepisów na kiszonki został uzupełniony pomysłami na smaczne i proste w przygotowaniu potrawy z ich wykorzystaniem.
Opisano tu szczegółowo i przystępnie cały proces kiszenia oraz potrzebne sprzęty, składniki i techniki. Autorka podpowiada, jaka powinna być temperatura i czas fermentacji, jak przechowywać kiszonki i jak zapobiegać potencjalnym problemom.
To książka dla każdego, kto chce spróbować swoich sił w kiszeniu. Ciekawe przepisy zainteresują także bardziej zaawansowanych kucharzy.
Korzystaj z darów natury - to proste! 

Urszula Wojciechowska - autorka bloga Kiszonki Tofalarii, na którym od kilkunastu lat dzieli się swoim doświadczeniem, pomysłami i eksperymentami z kiszeniem. 

Autor:
Urszula Wojciechowska
Oprawa:
miękka
Rok wydania:
2025
Format:
16,2x23,5
Data wydania:
2025-07-23
Status:
Nowość
Wydawca:
Wydawnictwo RM
Stron:
184
Wydanie:
1