-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Kuchnia polsko-amerykańska


Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788365602718 |
EAN | 9788365602718 |
- Opis
Kuchnia polsko-amerykańska - A. J. Kamionka "Jedyna odpowiednia książka kucharska dla gospodyń polskich w Ameryce. Zawiera tysiące przepisów przyrządzania potraw mięsnych i postnych, a także przepisy pieczenia ciast wszelkiego rodzaju." Wznowienie na podstawie oryginału z 1917 r, wydanego w Stanach Zjednoczonych. Przepisy zawarte są połączeniem kuchni polskiej i amerykańskiej, a związane jest to z przystosowaniem się polskim imigrantów do odmiennych warunków życia oraz innych, różnorodnych artykułów dostępnych na rynku amerykańskim. "Kuchnia polsko-amerykańska" była na ówczesne czasy jednym z pierwszych, o ile nie jedynym podręcznikiem łączącym polską, tradycyjną kuchnię z jakże odmienną kuchnią amerykańską. Zawiera tabelę czasu na gotowanie i pieczenie oraz dodatek zawierający wskazówki dotyczące kwaszenia i solenia jarzyn, oszczędnych potraw, głównie na bazie kartofli.
- Autorzy: Kamionek A. J.
- Autorzy: Kamionka A. J.
- Format: 14.5x20.0cm
- ISBN: 9788365602718
- Objętość: 504
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2019
- Wydawca: Graf_ika
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
35.00
59.00
13.14
13.14
13.14
13.14
27.00
56.00
65.50
22.00
49.00
49.00
57.50
45.00
29.00
19.00
19.00
19.00
38.00
44.00
59.00
20.00
20.00
56.00
22.00
40.00
40.00