-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Monografia. Żywienie i dietetyka zwierząt (diety i suplementy)


Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788395838927 |
EAN |
- Opis
- Spis treści
Z mongorafii dowiesz się jak prawidłowo żywić psy i koty cierpiące na określone choroby ogólnoustrojowe, w jaki sposób wykorzystywać w ich diecie niektóre produkty, takie jak mięso lub owady, oraz jak prawidłowo wpływać na mikrobiotę jelitową oraz jak w określonych chorobach ogólnoustrojowych żywić chore psy i koty, jak wykorzystywać w ich diecie mięso i owady oraz jak można wpływać pozytywnie na mikrobiotę jelitową.
Monografia pod redakcją znakomitego dietetyka weterynaryjnego, uznanego specjalisty w kraju i za granicą.
• Kompendium przydatne każdemu lekarzowi praktykowi
• Najnowsza wiedza o tym, jak prawidłowo żywić zwierzęta chore na choroby ogólnoustrojowe, z zaburzoną mikrobiotą jelitową oraz stare
• Zespół autorów złożony z najwybitniejszych polskich specjalistów
• Praktyczne i bardzo przystępnie napisane artykuły
• Interesujące i ważne zagadnienia –poruszono następujące tematy: mięso w żywieniu psów, wartość pokarmowa i wykorzystanie owadów w żywieniu psów i kotów, omówiono też temat niedokrwistości na tle niedoboru żelaza. Ten ostatni został opatrzony praktycznym komentarzem prof. M. Janka.
Redaktor naukowy: prof. dr hab. Michał Jank Rok wydania 2020
1. Dieta domowa w żywieniu psów chorych - dr Agnieszka Kurosad
2. Wpływ starzenia się na potrzeby żywieniowe psów - dr Karolina Hołda
3. Niedokrwistość na tle niedoboru żelaza – jak wykorzystać nowy oręż w walce ze starą patologią? - dr hab. inż. profesor IGiHZ PAN Rafał R. Starzyński, Prof. dr hab. Paweł Lipiński + wprowadzenie od prof. dr hab. M. Janka
4. Praktyczne aspekty wpływania na mikrobiotę jelitową - dr n. wet. Sybilla Berwid-Wójtowicz
5. Mięso w żywieniu psów - dr inż. Olga Lasek, Katarzyna Żmuda
6. Wartość pokarmowa i wykorzystanie owadów w żywieniu psów i kotów – mgr biol. Zuzanna Mikołajczak
7. Nowe substancje czynne w produktach dietetycznych dla psów i kotów z zapaleniem kostno-stawowym - dr hab. Michał Jank
8. Zmiany w metabolizmie składników odżywczych podczas choroby nowotworowej - dr inż. Jacek Wilc
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
151.50
124.00
105.98
44.84
52.00
32.30
32.30
33.28
27.00
56.00
65.50
49.00
50.00
49.00
45.00
85.00
29.00
19.00
19.00
19.00
38.00
44.00
59.00
20.00
56.00
40.00
40.00
30.00