• Kategorie
  • Roślinna spiżarnia. Kiszonki, syropy, konfitury i przyprawy z dzikich roślin

44.61
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 3 szt.
ISBN 978-83-8317-451-8

Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!

Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.

W tej książce znajdziesz:

-przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw,

-zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin,

-gotowy kalendarz zbiorów - sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać!

-praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie.

Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika - to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!

Autor:
Katarzyna Mikulska
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania:
2025
Format:
14,5x20,5
Data wydania:
2025-04-07
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Stron:
256
Wydanie:
1