• Kategorie
  • Sekrety włoskiej kuchni

Brak towaru
56.80
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 0 szt.
ISBN 978-83-8125-616-2

Przewodnik kulinarny uhonorowany prestiżową nagrodą Premio Bancarella della Cucina!

Dziewiętnaście regionów Włoch i ich przysmaki w jednej książce!

Fantastyczna podróż do skąpanej w słońcu Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki.

Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą.

Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju - od Friulii i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu - przybliżając nam właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje.

Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.
Autor:
Elena Kostioukovitch
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2019
Format:
17,2x24,2
Data wydania:
2020-07-28
Status:
JEST
Wydawca:
Albatros
Stron:
600
Wydanie:
1