- Kategorie
-
Szakszuka
Symbol:
39.61
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 6 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 978-83-8251-248-9 |
EAN | 9788382512489 |
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu.
Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej - po arabsku słowo to oznacza również „mieszać" lub „wstrząsać". To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic... i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush.
Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.
Autor | Nidal Kersh |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2022 |
Format | 20x24,5 |
Data wydania | 2022-08-29 |
Status | JEST |
Wydawca | Słowne (dawniej Burda Książki) |
Stron | 208 |
Wydanie | 1 |
Tłumaczenie | Ewa Wojciechowska |