• Kategorie
  • Uczta małego alergika

24.08
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 12
Paczkomaty InPost 12
InPost Kurier 14
Poczta Polska 19
Kurier DHL 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 978-83-8132-049-8

Alergie dotykają coraz więcej dzieci, a z roku na rok liczba ta lawinowo wzrasta. Rodzice coraz częściej zmuszeni są do modyfikowania diety swoich maluchów ze względu na alergie lub pokarmowe nietolerancje. Nie jest to zadanie łatwe - wyeliminować część składników i zachować pyszny smak.

Katarzyna Błażejewska-Stuhr obala mit, że posiłki dla alergików nie mogą być smaczne. Podaje zalecenia dietetyczne oraz podpowiada, w czym występują najpopularniejsze alergeny i jak je zastępować. W Uczcie małego alergika znajdziesz m.in. przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików (lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu) i wegańskie zamienniki nabiału (ser żółty, ser biały, jogurt).

W książce Uczta małego alergika zawarte są m.in.:

  • przepisy na pyszne śniadania, obiady i kolacje,
  • informacje o tym, się jakie są przyczyny alergii i metody ich leczenia,
  • praktyczne wytyczne jak rozpoznawać objawy alergii,
  • informacje, na czym polega różnica między alergią a nietolerancja pokarmową.

Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i - co ważne - naturalne. Autorka bestsellerowych książek, m.in. Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu, Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo oraz Koktajle dla zdrowia i urody, czyli zdrowo, smacznie, wyjątkowo (Wydawnictwo Zwierciadło).

Autor Katarzyna Błażejewska-Stuhr
Oprawa Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania 2019
Format 16,5x22
Data wydania 2019-04-10
Status JEST
Wydawca Zwierciadło
Stron 240
Wydanie 1