• Kategorie
  • Umami. Jak smakuje Japonia

47.80
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 6 szt.
ISBN 978-83-8317-491-4

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?

·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?

·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?

·Czym się różni tempura od furai?

·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?

·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

Autor:
Tomasz Cegielski
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Rok wydania:
2025
Format:
15,8x21,5
Data wydania:
2025-05-30
Status:
Nowość
Wydawca:
Pascal
Stron:
352
Wydanie:
1