• Kategorie
  • Wiejski stół. O prostym gotowaniu i dobrym życiu

87.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 50 szt.
ISBN 978-83-8425-294-9

Proste i przemyślane przepisy, które pomagają na nowo połączyć się z naturą i rytmem pór roku.

Julius Roberts, kucharz i farmer (pierwsze pokolenie rolników w rodzinie), dzieli się sielskimi opowieściami z życia na farmie.

PRZY WIEJSKIM STOLE to kuchnia domowa w najlepszym, nieskomplikowanym wydaniu - kilka dobrych składników na talerzu, zestawionych z łatwością i radością.

Znajdziesz tu przepisy na każdą porę roku:

zima: elegancka, bezpretensjonalna kolacja z pieczoną dynią, mozzarellą, orzechami laskowymi i szałwią czy treściwy gulasz z kiełbasy

wiosna: pieczona ryba z ziołami i szparagami, kurczak pieczony na cytrynie, koprze włoskim i ziemniakach oraz duszona jagnięcina z kaszą jęczmienną

lato: makaron z cukinią, galette z ratatouille i parowany biszkopt z morelami

jesień: rzadko spotykane dania jak tost z wędzonym łupaczem i porem oraz pstrąg smażony na patelni z puree i sosem szpinakowym

Autor:
Julius Roberts
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2025
Format:
19,8x24,3
Data wydania:
2025-10-15
Status:
Nowość
Wydawca:
Buchmann
Stron:
320
Tłumaczenie:
Katarzyna Skarżyńska