• Kategorie
  • Zioła w kuchni

23.48
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8274-510-8

W ciągu ostatnich kilkunastu lat obserwuje się ogromne, wzrastające wciąż zainteresowanie tematyką ziół i przypraw. Coraz większe jest też zainteresowanie zdrową żywnością. Dzięki prasie, książkom, Internetowi, świadomość kulinarna oraz wiedza dotycząca przyprawiania potraw jest dużo większa aniżeli było to dekady temu. Miłośnicy gotowania nie boją się eksperymentów kulinarnych wprowadzając do swojego menu coraz to nowe smaki z kuchni całego świata.

Poradnik składa się z dwóch części. Pierwsza, ogólna część zawiera historię ziół i przypraw, sposoby ich przechowywania, innowację w kuchni, czyli jadalne kwiaty i interesujące skromnym zdaniem autora przepisy. W drugiej, szczegółowej części zawarto około 70 roślin przyprawowych i leczniczych, wraz z opisem ich pozyskiwania, uprawy, suszenia, wykorzystania w kuchni i prozdrowotnego działania. Ponadto do każdej rośliny jest przyporządkowany przepis z jej użyciem. Ostatnia część czyli ciekawostki mają dodatkowo umilić lekturę.

Autor:
Michał Mazik
Oprawa:
twarda
Rok wydania:
2025
Format:
17x24,5
Data wydania:
2025-11-05
Status:
Nowość
Wydawca:
Dragon
Stron:
144
Wydanie:
1

Dane producenta

WYDAWNICTWO DRAGON PL
11 Listopada 60-6
43-300 Bielsko-Biała (PL)
Poland

795 159 275
dragon@wydawnictwo-dragon.pl