• Smaki kuchni włoskiej

190.00 -1% 189.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena przesyłki 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Mało

Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic: sery i makarony ryż i produkty zbożowe pieczywo, pizza i focaccia mięso i wędliny ryby, mięczaki i skorupiaki warzywa i owoce zioła, przyprawy i dodatki typowe torty, ciasta i ciastka lody i czekolada, kawa i wino.

  • Autorzy: Galimberti Umberto, Ballarini Giovanni
  • Format: 27.5x36.0cm
  • ISBN: 9788376607078
  • Objętość: 368
  • Oprawa: Twarda z obwolutą
  • Rok wydania: 2013
  • Tłumacze: Firewicz Ewa, Jamrozik Iwona
  • Wydawca: Jedność