-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Wszystko o pyłku i jego pozyskiwaniu
| Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788393487530 |
| EAN | 9788393487530 |
- Opis
- Spis treści
- Informacje dot. bezpieczeństwa
Przez długie wieki jedynymi wytworami rodziny pszczelej pozyskiwanymi przez ludzi był miód i wosk.
Wraz z doskonaleniem technik gospodarki pasiecznej i unowocześnianiem rolnictwa zmieniły się sposoby prowadzenia pasiek, rozszerzona też została gama produktów pasiecznych.
Obecnie najważniejszym kierunkiem gospodarczego użytkowania pszczół w większości krajów świata jest ich wykorzystanie do zapylania roślin uprawnych.
Największą wartość spośród produktów wytwarzanych bezpośrednio przez rodzinę pszczelą ma miód, ale coraz większego znaczenia zaczyna nabierać produkcja pyłku w postaci obnóży i wytwarzanej przez pszczoły pierzgi.
Właściwości dietetyczne i lecznicze tych produktów są bardzo duże, stąd rosnące zainteresowanie nimi na rynku.
Produkcji pyłku i pierzgi oraz postępowaniu z nimi poświęcona jest niniejsza pozycja.
Redakcja czasopisma „Pasieka” wychodzi naprzeciw potrzebom wielu polskich pszczelarzy poszukujących podręcznika, który w sposób zrozumiały, praktyczny i jednocześnie plastyczny przedstawi wiedzę potrzebną w pasiece produkującej pyłek i pierzgę.
Mamy nadzieję, że oddawana w Państwa ręce pozycja pomoże nie tylko zwiększyć wydajność ekonomiczną Państwa pasiek, ale jeszcze lepiej poznać i zrozumieć urzekający świat pszczół.
- Autorzy: Sławomir Trzybiński
- Format: 14.8x21.0cm
- Objętość: 64
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2012
- Wydawca: BEE & HONEY
- Przedmowa
- Część 1. Pszczoły i pyłek
- Część 2. Produkujmy pyłek
- Cześć 3. Pozyskiwanie obnóży pyłkowych
- Część 4. Intensyfikacja pozyskiwania pyłku
- Część 5. Przechowywanie pyłku
- Część 6. Budowa pyłku, jego właściwości i skład chemiczny
- Część 7. Pierzga ważna i niedoceniana
- Część 8. Wykorzystanie pyłku w żywieniu i medycynie
Dane producenta
Bee & Honey Sp. z o.o.
Pszczela 2
34-124 Klecza Dolna
Poland
33 873-51-40
info@pasieka24.pl
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
113.40
32.00
32.00
90.00
46.75
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
58.00
46.75
46.75
46.75
19.00
25.00
39.00
10.00
25.00
40.00
40.00
21.80