-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Cięcie drzew i krzewów owocowych


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788309011217 |
EAN |
- Opis
- Spis treści
Książka zawiera szczegółowe instrukcje dotyczące formowania i cięcia koron najważniejszych gatunków drzew i krzewów owocowych ( jabłoni, grusz, śliw, czereśni, wiśni, brzoskwiń, orzecha włoskiego, leszczyny, porzeczki, agrestu, aronii, maliny i jeżyny) na plantacjach i w ogrodach przydomowych.
Książka zawiera szczegółowe instrukcje dotyczące formowania i cięcia koron najważniejszych gatunków drzew i krzewów owocowych ( jabłoni, grusz, śliw, czereśni, wiśni, brzoskwiń, orzecha włoskiego, leszczyny, porzeczki, agrestu, aronii, maliny i jeżyny) na plantacjach i w ogrodach przydomowych.
- Autor: prof. dr hab. Augustyn Mika
- Rok wydania: 2020
- Liczba stron: 224
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 144 x 205 mm
Dlaczego przycina się drzewa i krzewy
Skutki formowania i cięcia drzew
Drzewa owocowe jako obiekty do kształtowania i cięcia
Naturalne formy koron drzew owocowych
Sposoby cięcia drzew owocowych
Terminy cięcia
Narzędzia i urządzenia do cięcia
Technika cięcia
Praktyczne wskazówki formowania i cięcia drzew w sadach
Formowanie i cięcie jabłoni
Formowanie i cięcie grusz karłowych
Formowanie i cięcie śliw
Formowanie i cięcie czereśni
Formowanie i cięcie wiśni
Formowanie i cięcie brzoskwiń
Formowanie korony bezprzewodnikowej, otwartej (pucharowej, wazowej)
Formowanie i cięcie moreli
Formowanie i cięcie orzechów włoskich
Formowanie i cięcie leszczyny
Cięcie drzew starych i zaniedbanych
Cięcie krzewów owocowych na plantacjach
Cięcie porzeczek czarnych uprawianych dla przetwórstwa
Cięcie porzeczek czerwonych uprawianych dla przetwórstwa
Cięcie agrestów uprawianych dla przetwórstwa
Cięcie borówek wysokich (amerykańskich)
Formowanie i cięcie porzeczek i agrestu przy produkcji owoców deserowych
Cięcie aronii
Cięcie malin uprawianych dla przetwórstwa i celów deserowych
Cięcie i formowanie jeżyn
Cięcie winorośli
Kształtowanie koron i cięcie w ogrodach przydomowych i na działkach
Jakie drzewa posadzić w ogródku przydomowym lub na działce
Przycinanie drzew po posadzeniu
Kształtowanie koron karłowych i półkarłowych jabłoni i grusz
Kształtowanie koron jabłoni i grusz szczepionych na podkładkach silnie rosnących
Formowanie koron drzew pestkowych
Cięcie drzew po zakończeniu formowania koron
Jabłonie i grusze
Śliwy i morele
Cięcie wiśni
Cięcie czereśni
Cięcie brzoskwiń
Cięcie drzew rzadziej uprawianych
Cięcie orzecha włoskiego
Formowanie i cięcie leszczyny
Cięcie krzewów owocowych
Cięcie porzeczek czarnych
Cięcie porzeczek czerwonych i białych
Cięcie agrestu
Cięcie borówki wysokiej
Cięcie aronii
Cięcie malin owocujących w lipcu na pędach dwuletnich
Cięcie malin owocujących późnym latem i jesienią
Cięcie jeżyn i jeżynomalin
Cięcie winorośli
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
38.85
42.00
28.35
44.00
40.00
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
122.00
122.00
21.25
66.50
34.00
27.00
56.00
67.15
22.00
46.75
50.00
46.75
45.00
29.00
48.00
19.00
19.00
19.00
44.00
59.00
44.00
30.00
31.40
170.00
12.07
97.58