• Enzymy w technologii spożywczej

99.00 -3% 96.12
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-4 dni robocze
Cena dostawy 7.5
Paczka w Ruchu 7.5
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 14
Kurier DPD 15.5
Dostępność Duża dostępność

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności".

  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788301187798
  • Objętość: 480
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten
  • Rok wydania: 2016
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN