-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Ogrodnictwo
- Agrobiznes
- Prawo rolne
- Podręczniki
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Gołębie
- Zwierzęta domowe
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Polska przyroda
- Dla dzieci
- Kuchnia regionalna
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Inne
- Wyprzedaże
- Kategorie
-
Rolnictwo cz. II. Produkcja zwierzęca. Bydło i trzoda chlewna


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788366457119 |
EAN | 9788366457119 |
- Opis
- Spis treści
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część II podręcznika obejmuje zagadnienia związane z chowem bydła i trzody chlewnej.
- Autor: red. Teresa Nałęcz-Tarwacka
- Rok wydania: 2014
- Liczba stron : 276
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 165 x 235 mm
BYDŁO
Typy użytkowe bydła
Główne rasy bydła
Ocena typu i budowy bydła
Rozpłód bydła
Zasady odchowu, żywienia cieląt i jałowizny
Wybrane zagadnienia z żywienia krów mlecznych
Użytkowanie mleczne bydła
Technologie produkcji żywca wołowego
Charakterystyka głównych czynników wpływających na wyniki
użytkowania mięsnego bydła
Opłacalność produkcji mleka i żywca wołowego
Bezpieczeństwo produktów żywnościowych uzyskiwanych w chowie bydła
Ekologiczny chów bydła
Systemy utrzymania bydła
Pielęgnacja bydła
Zachowanie i dobrostan bydła
Prowadzenie i organizacja pracy hodowlanej
Choroby bydła
TRZODA CHLEWNA
Znaczenie gospodarcze i stan produkcji trzody chlewnej
Pochodzenie świń. Rasy trzody chlewnej
Użytkowanie, żywienie i utrzymanie świń rozpłodowych
Użytkowanie rozpłodowe loch
Optymalizacja żywienia
Wychów prosiąt
Wychów młodzieży hodowlanej
Produkcja żywca wieprzowego
Podstawy pracy hodowlanej. Krzyżowanie towarowe
Ekologiczne metody chowu trzody chlewnej
Choroby świń
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
150.27
119.14
90.00
30.00
132.50
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
- Polecamy
122.00
122.00
21.25
66.50
34.00
27.00
56.00
67.15
22.00
46.75
50.00
46.75
45.00
29.00
48.00
19.00
19.00
19.00
44.00
59.00
44.00
30.00
31.40
170.00
12.07
97.58