• Kategorie
  • Rolnictwo cz. II. Produkcja zwierzęca. Bydło i trzoda chlewna

64.00 -15% 54.40
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
54.4
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych
Cena przesyłki 13.5
Paczkomaty InPost 13.5
InPost Kurier 17
Kurier DHL 19.7
Dostępność 23 szt.
ISBN 9788366457119

Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej. Część II podręcznika obejmuje zagadnienia związane z chowem bydła i trzody chlewnej.

 

  • Autor: red. Teresa Nałęcz-Tarwacka
  • Rok wydania: 2014
  • Liczba stron : 276
  • Oprawa: miękka, 
  • Wymiary: 165 x 235 mm

BYDŁO

Typy użytkowe bydła

Główne rasy bydła

Ocena typu i budowy bydła

Rozpłód bydła

Zasady odchowu, żywienia cieląt i jałowizny

Wybrane zagadnienia z żywienia krów mlecznych

Użytkowanie mleczne bydła

Technologie produkcji żywca wołowego

Charakterystyka głównych czynników wpływających na wyniki

użytkowania mięsnego bydła

Opłacalność produkcji mleka i żywca wołowego

Bezpieczeństwo produktów żywnościowych uzyskiwanych w chowie bydła

Ekologiczny chów bydła

Systemy utrzymania bydła

Pielęgnacja bydła

Zachowanie i dobrostan bydła

Prowadzenie i organizacja pracy hodowlanej

Choroby bydła

TRZODA CHLEWNA

Znaczenie gospodarcze i stan produkcji trzody chlewnej

Pochodzenie świń. Rasy trzody chlewnej

Użytkowanie, żywienie i utrzymanie świń rozpłodowych

Użytkowanie rozpłodowe loch

Optymalizacja żywienia

Wychów prosiąt

Wychów młodzieży hodowlanej

Produkcja żywca wieprzowego

Podstawy pracy hodowlanej. Krzyżowanie towarowe

Ekologiczne metody chowu trzody chlewnej

Choroby świń

Dane producenta

VIRIDIA AB
Aleja Krakowska 4/6
02-284 Warszawa
Poland

zamowienia@viridia.pl