- Kategorie
-
Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja t. 4. Podręcznik do praktycznej nauki z
Symbol:
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność | 0 szt. |
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788302157424 |
EAN | 9788302157424 |
Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności.
Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.
Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią - do wykonywania domowych wypieków.
Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.
Autor | Magdalena Kaźmierczak |
Oprawa | miękka |
Rok wydania | 2020 |
Format | 20,5x28,5 |
Data wydania | 2022-03-02 |
Status | JEST |
Wydawca | 28284 |
Stron | 320 |
Wydanie | 3 |