-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla dzieci
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Technologia przetwórstwa mięsa


Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||||
Cena przesyłki |
12
|
||||||||
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788301194123 |
EAN | 9788301194123 |
- Opis
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
- Autorzy: Olszewski Adam
- Format: 16.5x23.5cm
- ISBN: 9788301194123
- Objętość: 346
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2017
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
62.96
77.00
53.00
50.00
79.27
92.62
92.62
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
176.95
14.45
38.17
61.41
195.05
114.89
114.89
38.60
34.73
34.73
29.53
28.31
56.00
50.00
40.00
44.00
67.15
29.00
16.00
45.00
19.00
19.00
29.00
44.00
59.00
19.00