-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Mięso i przetwory mięsne. Technologia i zastosowanie w żywieniu
| Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 9788367112574 |
| EAN | 9788367112574 |
- Opis
- Spis treści
Potrawy i przetwory z mięsa, choć cenione za walory smakowe i odżywcze, budzą też liczne kontrowersje. Ich wyjaśnieniu ma służyć niniejsza książka. Rozpoczyna ją charakterystyka zwierząt wykorzystywanych w Polsce na cele konsumpcyjne i etapy pozyskiwania mięsa. Poznajemy technologię i procesy we współczesnym przetwórstwie oraz sposoby zapewnienia jakości i bezpieczeństwa. Obszernie zostało omówione kulinarne wykorzystanie mięsa i jego przetworów, a ostatnia część książki dotyczy wartości odżywczej i prozdrowotnej, a także nowych trendów i dylematów związanych z produkcją i konsumpcją mięsa.
- Autorzy: Gawęcki, J., Pospiech, E. (red.)
- Format: 17.0x24.0
- Objętość: 142
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2023
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Rozdział 1
Jan Gawęcki, Edward Pospiech
Wstęp
Rozdział 2
Natalia Kasałka-Czarna, Beata Mikołajczak
Zwierzęta wykorzystywane na cele konsumpcyjne w Polsce
Rozdział 3
Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Beata Mikołajczak, Natalia Kasałka-Czarna, Edward Pospiech
Pozyskiwanie surowca zwierzęcego
Rozdział 4
Ryszard Kowalski, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska
Przetwory mięsne
Rozdział 5
Halina Limanówka, Bogusława Pęciak
Potrawy z mięsa i jego przetworów
Rozdział 6
Jan Gawęcki
Wartość odżywcza mięsa i jego przetworów
Rozdział 7
Jan Gawęcki, Edward Pospiech
Mięso jako składnik diety człowieka – aspekt zdrowotny
Rozdział 8
Magdalena Montowska
Nowe trendy w produkcji i przetwórstwie mięsa
Rozdział 9
Magdalena Montowska
Dylematy związane z produkcją i konsumpcją mięsa
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
71.89
71.89
64.92
38.00
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
58.00
46.75
46.75
46.75
19.00
25.00
39.00
10.00
25.00
40.00
40.00
21.80