- Kategorie
-
Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych. Przewodnik do ćwiczeń


35.00
Wysyłka w ciągu | 3-5 dni roboczych |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
|
Kod kreskowy | |
ISBN | 9788371606045 |
EAN | 9788371606045 |
Towaroznawstwo produktów spożywczych zajmuje się badaniem jakości żywności. Bada te cechy i właściwości produktów spożywczych, które decydują bezpośrednio lub pośrednio o przydatności poszczególnych towarów w żywieniu człowieka, a także o ich przydatności wcześniej w przetwórstwie i dystrybucji.
Przedmiotem skryptu jest ocena jakości wybranych grup produktów spożywczych, które bądź nie były szerzej opisane w innych opracowaniach na temat oceny towaroznawczej produktów spożywczych, bądź są przeprowadzane w ramach przedmiotów obejmujących przetwórstwo żywności.
- Autorzy: Ewa Flaczyk, Józef Korczak (red.)
- Format: 17.0x24.0cm
- Objętość: 242
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2010
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu