-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Koszyk jest pusty
-
x
Do bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty -
-
Koszyk jest pusty
-
x
- Rolnictwo
- Warzywnictwo
- Sadownictwo
- Programy Ochrony Roślin
- Zeszyty uprawowe
- Ogrodnictwo
- Prawo rolne i agrobiznes
- Podręczniki Nauki Rolnicze
- Przemysł/Przetwórstwo
- Architektura krajobrazu
- Weterynaria
- Konie
- Pszczelarstwo
- Rośliny i zwierzęta
- Dla dzieci Przyrodnicze
- Leśnictwo
- Myślistwo. Rybołówstwo
- Albumy
- Biografia
- Biznes, ekonomia, marketing
- Historia
- Języki obce
- Kartografia i przewodniki
- Książki dla młodzieży
- Kuchnia, diety
- Literatura
- Logopedia, pedagogika, dydaktyka
- Nauka i technika
- Nauki humanistyczne
-
Podręczniki szkolne
- Poradniki
- Słowniki i encyklopedia
- Sztuka
- Kategorie
-
Analiza żywności - jakość produktów spożywczych
| Wysyłka w ciągu | 2-5 dni roboczych | ||||||
| Cena przesyłki |
13.5
|
||||||
| Dostępność |
|
| Kod kreskowy | |
| ISBN | 8389189631 |
| EAN | 8389189631 |
- Opis
- Spis treści
Skrypt "Analiza żywności - jakość produktów spożywczych" przeznaczony jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności studiów stacjonarnych i zaocznych kierunków technologia żywności oraz biotechnologia. Zadaniem niniejszego skryptu jest zapoznanie i przybliżenie studentom zagadnień dotyczących analizy żywności oraz wielu pojęć i zagadnień z nią związanych. Istotne jest poznanie fizycznych i chemicznych właściwości surowców oraz półproduktów warunkujących odpowiednią jakość produktów gotowych. Zawarte w Hun zostały informacje dotyczące zadań stawianych analizie sensorycznej i instrumentalnej, metod ocen organoleptycznych i obiektywnych, a także interpretacji uzyskanych wyników. Zamieszczone w skrypcie zagadnienia związane z jakością żywności, powinny przybliżyć i ułatwić studentom zrozumienie istoty definicji jakości. Opisano w nim również podstawowe oraz nowoczesne metody analityczne stosowane do oznaczania zawartości składników chemicznych żywności, a także ich właściwości fizycznych. Umożliwia on studentom dokonanie wyboru właściwej metody analiz stosowanych w laboratoriach przemysłu spożywczego.
Materiał zawarty w skrypcie został podzielony na 17 ćwiczeń, napisanych według ustalonego schematu: teoretycznego wprowadzenia dotyczącego danego tematu, sposobu wykonania ćwiczenia wraz z opisanymi metodami analiz i interpretacją wyników. Literatura, z której korzystano w trakcie opracowywania skryptu, zamieszczona została na końcu skryptu.
Ze względu na ograniczoną objętość skrypt nie uwzględnia wszystkich znanych metod analitycznych stosowanych w laboratoriach przemysłu spożywczego, wybrano te, które są najczęściej stosowane przy ocenie jakości żywności.
- Format: 17.0x24.0cm
- Autor: Tajner-Czopek Agnieszka, Kita Agnieszka
- Objętość: 171
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2005
- Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Analiza sensoryczna i ocena organoleptyczna żywności
Oznaczanie barwy wybranych produktów spożywczych
Oznaczanie konsystencji produktów smażonych z ziemniaka
Oznaczanie zawartości wody i suchej substancji w wybranych produktach spożywczych
Oznaczanie gęstości płynnych produktów spożywczych
Oznaczanie lepkości wybranych produktów spożywczych
Oznaczanie kwasowości wybranych produktów spożywczych
Oznaczanie zawartości skrobi w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości polisacharydów nieskorobiowych i ligniny
Oznaczanie zawartości białka w produktach żywnościowych
Oznaczanie zawartości i jakości tłuszczów w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości cukrów w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości popiołu w produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości witaminy C w wybranych produktach spożywczych
Oznaczanie zawartości azotanów(III) i azotynów(V) w wybranych produktach spożywczych
Wykrywanie obecności sztucznych barwników w produktach spożywczych
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
39.65
37.30
31.71
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery
- Wyprzedaże
58.00
46.75
46.75
46.75
19.00
25.00
39.00
10.00
25.00
40.00
40.00
21.80